Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


από την Nonna Almani

Υλικά
-  1 βιτάμ
-   3 αυγά
-   1/2 φλιτζανιού ζάχαρη λευκή
-   1/2 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
-  1 βανίλια
-   1 μπέκιν
-   1 λάιμ το ξύσμα
-   1 λεμόνι το ξύσμα
-  1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (κονσέρβα)
-   1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
-  11/2  ή 2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
-   1 πικρή σοκολάτα σε κομματάκια.

Εκτέλεση
Χτυπάμε το ελαφρώς λιωμένο βιτάμ με τη λευκή ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά,το ξύσμα των εσπεριδοειδών, τη βανίλια, το μπέκιν, το γάλα καρύδας(συγχρόνως ανακατεύουμε με το σύρμα ρυθμικά, όχι πολύ γρήγορα και προς μία κατεύθυνση), προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη σοκολάτα και τέλος το αλεύρι.


Η ζύμη αν δούμε ότι σφίγγει πολύ δεν βάζουμε όλη την ποσότητα αλευριού. Αδειάζουμε το μείγμα σε 24 ταψί βουτυρωμένο, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους


180 βαθμούς για 45-50 λεπτά!


Γίνεται τραγανό επάνω, νοστιμότατο και έχει μια ξεχωριστή γεύση για όσους αγαπούν την καρύδα!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου