Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

από την Nitsa kazikou

Υλικά

- μελιτζάνες


Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
Τις κόβουμε σε 2-3 κομμάτια όχι κατά μήκος αλλά οριζόντια.
Αφαιρούμε την ψίχα αφήνοντας όμως το ένα μέρος κλειστό για να έχει πάτο.
Περνάμε τις μελιτζάνες σε σπάγκο και τις αφήνουμε να αποξηρανθούν.
Το καλύτερο μέρος είναι το μπαλκόνι.
Χρειάζονται πολύ ήλιο αλλά να μην βρέχονται και να μην σκονίζονται


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου