Υλικά
- 30 κομμάτια αποξηραμένες μελιτζάνες
- 2 κούπα ρύζι η 1 κούπα αν τα γεμιστά θα τα κάνουμε με κιμά.
- 1/2 κιλό κιμά
- 4-5 κρεμμύδια
- 2 σκόρδα
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα πιπεριάς
- 1 κούπα λάδι
- πιπέρι κόκκινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- κύμινο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- μαϊντανό
- δυόσμο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 3-4 κουταλιές ξύδι από ρόδι
Εκτέλεση
Ζεματάμε τις μελιτζάνες σε βραστό νερό.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια,και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε τις σάλτσες και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε πλύνει ,τον κιμά και τα μυρωδικά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας λίγο κενό για να φουσκώσει το ρύζι.
Στρώνουμε τα γεμιστά στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο αλάτι και συμπληρώνουμε νερό που έχουμε βράσει.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν.
Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού η το ξύδι
Ψήνουμε ακόμα ένα 10λεπτο.
Παρατήρηση
Όταν τελειώσει ο βρασμός βάζουμε λίγο ωμό λάδι.Δίνει όμορφη γεύση αλλά και γυαλίζουν οι μελιτζάνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου