Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ

από την Nitsa Kazikou

Υλικά


- 30 κομμάτια αποξηραμένες μελιτζάνες
- 2 κούπα ρύζι η 1 κούπα αν τα γεμιστά θα τα κάνουμε με κιμά.
- 1/2 κιλό κιμά
- 4-5 κρεμμύδια
- 2 σκόρδα 
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα πιπεριάς
-  1 κούπα λάδι
- πιπέρι κόκκινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- κύμινο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- μαϊντανό
- δυόσμο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 3-4 κουταλιές ξύδι από ρόδι


Εκτέλεση

Ζεματάμε τις μελιτζάνες σε βραστό νερό.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια,και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε τις σάλτσες και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε πλύνει ,τον κιμά και τα μυρωδικά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας λίγο κενό για να φουσκώσει το ρύζι.
Στρώνουμε τα γεμιστά στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο αλάτι και συμπληρώνουμε νερό που έχουμε βράσει.



Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν.
Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού η το ξύδι
Ψήνουμε ακόμα ένα 10λεπτο.

Παρατήρηση

Όταν τελειώσει ο βρασμός βάζουμε λίγο ωμό λάδι.Δίνει όμορφη γεύση αλλά και γυαλίζουν οι μελιτζάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου