από την Ελένη Κοσμοπούλου
Υλικά
- μακαρόνια 10 νούμερο
- μπέϊκον
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο λάδι
- 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο
- 3 κρόκους αυγό
- 1 κούπα παρμεζάνα
- 6 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Ψιλοκόβουμε το μπέϊκον και το τσιγαρίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ελάχιστο λάδι.
Κρατάμε ένα ποτήρι μακαρονόζουμο.
Σε γυάλινο μπόλ χτυπάμε 3 κρόκους αυγών.
Ρίχνουμε 1 κούπα παρμεζάνα και 6 κουταλιές λευκό κρασί.
Προσθέτουμε το μακαρονόζουμο.
Εξ΄αρχης βάζουμε το μπόλ πάνω στο μάτι που έβραζαν τα μακαρόνια.
Τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο μπόλ τα μακαρόνια και το μπέϊκον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου