Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

KΑΡΜΠΟΝΑΡΑ




από την Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά

- μακαρόνια 10 νούμερο
- μπέϊκον
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο λάδι
- 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο
- 3 κρόκους αυγό
- 1 κούπα παρμεζάνα 
- 6 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Ψιλοκόβουμε το μπέϊκον και το τσιγαρίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ελάχιστο λάδι.
Κρατάμε ένα ποτήρι μακαρονόζουμο.
Σε γυάλινο μπόλ χτυπάμε 3 κρόκους αυγών.
Ρίχνουμε 1 κούπα παρμεζάνα και 6 κουταλιές λευκό κρασί.
Προσθέτουμε το μακαρονόζουμο.
Εξ΄αρχης βάζουμε το μπόλ πάνω στο μάτι που έβραζαν τα μακαρόνια.
Τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο μπόλ τα μακαρόνια και το μπέϊκον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου