Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΣΙ

από την Αθηνά Κυριακού

Yλικά
- αυγα βραστά καθαρισμένα
 Για το μείγμα ξιδιού 
- 750 γρ. λευκό ξίδι
- 3-4 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι αποξηραμένο θρούμπι
- 1 κλωναράκι αποξηραμένο θυμάρι
- 1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό
- 1 μεγάλο φύλλο δάφνης
- 1 ολόκληρο αστεροειδές γλυκάνισο (προαιρετικά)
- 6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 2-3 ολόκληρα γαρίφαλα 



Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε τα αυγά και τα βάζουμε στο βάζο. 
Ρίχνουμε το ξίδι σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα μαζί με τα αρωματικά, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, και το αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το μείγμα. Σουρώνουμε το ξίδι, το ρίχνουμε πάνω από τα αυγά έτσι ώστε να τα καλύπτει τελείως και κλείνουμε καλά το βάζο. 
Αφήνουμε τα αυγά να μαριναριστούν τουλάχιστον για ένα μήνα πριν τα καταναλώσουμε. Όποτε τα χρειαζόμαστε, τα σερβίρουμε με λίγο λάδι και αλατοπίπερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου