Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

από την  Nitsa Kazikou

Yλικά
- 1 κιλό μελιτζανάκι
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 4-5 καρότα μέτρια
- 2-3 μπουκάλια ξύδι
- 1 ποτήρι λάδι
- αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από τα μελιτζανάκια και τα πλένουμε πολύ καλά. 
Έπειτα τα χαράζουμε και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε μπόλικο νερό και λίγο αλατάκι και τ’ αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την στιγμή του βρασμού). 
Δεν θέλουμε να ψηθούν καλά, μόνο να μαραθούν.


Όσο βράζουν καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα καρότα σε ένα μπολ. Παίρνουμε το σέλινο και το πλένουμε κι αυτό. 
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε μέσα στο μπολ. 
Τα κοτσάνια από το σέλινο τα ζεματάμε ώστε να μαλακώσουν λίγο και τα κρατάμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε το αλατοπίπερο. 


Όταν είναι έτοιμα τα μελιτζανάκια τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν λίγο παίρνουμε ένα ένα το γεμίζουμε στο άνοιγμα του με τα υλικά από το μπολ και το δένουμε περιστροφικά, με το κοτσάνι από το σέλινο που είχαμε κρατήσει στην άκρη. 
Τα τοποθετούμε σ’  ένα γυάλινο βάζο ή σ’  ένα τάπερ και τα περιχύνουμε με το ξύδι μέχρι να σκεπαστούν.
 Από πάνω ρίχνουμε το λάδι. 
Το τουρσί μας είναι έτοιμο. Διατηρείται στο ψυγείο και μπορεί να αντέξει για 1 χρόνο τουλάχιστον!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου