Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ



από τη Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Yλικά
- μελιτζανάκια
- καρότα
- πιπεριές πράσινες και κόκκινες
- σκόρδα
- φύλλα από το σέλινο
- αλάτι
- ξύδι
- λάδι



Εκτέλεση

Χαράζουμε τα μελιτζανάκια κατά μήκος και τα βράζουμε 8-10 λεπτά για να μαλακώσουν. 


Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε καρότα, πιπεριές πράσινες και κόκκινες, σκόρδα και τα φύλλα από το σέλινο.
Τα κοτσάνια τα κρατάμε για δέσιμο. 
Βάζουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι για να μαραθούν.

 Γεμίζουμε τα μελιτζανάκια, τα σκεπάζουμε με ένα κομμάτι πιπεριάς και τα δένουμε με το σέλινο.
Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο αρκετά σφιχτά και τα σκεπάζουμε με ξύδι. Μετά από 10 περίπου ώρες αδειάζουμε το ξύδι και γεμίζουμε το σκεύος με λάδι.

Σε λίγες μέρες είναι έτοιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου