Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΟΥΡΣΙ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- ντοματάκια (όσα χωράνε)
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κούπα ξύδι από άσπρο κρασί
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. αλάτι χοντρό
- λίγο άνηθο(ή ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει)
- κόκκους μαύρο πιπέρι
- προαιρετικά καυτερή πιπερίτσα
- σιναπόσπορος
Εκτέλεση
Πλένω καλά τα ντοματάκια
Αν είναι μεγάλα τα κόβω στα 2 ή 4 ανάλογα, αλλιώς τα βάζω ολόκληρα
Τα τρυπάω μερικές φορές με το πιρούνι και τα τοποθετώ στριμωγμένα σε καθαρό αποστειρωμένο βάζο
Προσθέτω το σκόρδο, 1 κ. αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο
Βράζω το νερό με το ξύδι και το υπόλοιπο αλάτι και το ρίχνω στο βάζο
Κλείνω καλά το καπάκι και διατηρώ σε μέρος δροσερό και σκιερό
Μετά από 3-4 εβδομάδες μπορώ ν'ανοίξω το βάζο και να απολαύσω το τουρσί.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου