Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ραβιόλια
- γιαούρτι σακούλας
- λάδι
- αλάτι
- σκόρδο λιωμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε λάδι και αλάτι και  μετά τα ραβιόλια.
Τα βράζουμε τόση ώρα όσο λένε οι οδηγίες.
Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα γιαουρτιού χτυπώντας το γιαούρτι το σκόρδο το λάδι και τον άνηθο 
.

Στραγγίζουμε τα ραβιόλια και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
Τους ταιριάζει καταπληκτικά το καυτερό κόκκινο πιπέρι 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου