Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα τέταρτο χαλβά (είχε μείνει από την σαρακοστή
- 4 με 5 κουταλιές κονιάκ
- μια κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 4 κουταλιές κακάο
- καρύδια ψιλοκομμένα
- βανίλια


Εκτέλεση

Μέσα στο μπλέντερ χτυπάμε τον χαλβά μέχρι να γίνει κρέμα.
Για να διευκολύνουμε την πολτοποίηση του προσθέτουμε το κονιάκ ,όπως και την βανίλια,και το κακάο.
Η ύφη της κρέμας μας γίνεται λεία.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Ανακατεύουμε την κρέμα του χαλβά και την σαντιγύ σε ενα μπόλ και μοιράζουμε το μείγμα μας μέσα σε μπολάκια.
Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια!!
Η μούς έτοιμη...και ο χαλβάς δεν πεταχτηκε..emoticon smile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου