Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2/3 της κούπας ρύζι γλασέ
- 2 κούπες νερό
- 5 κούπες γάλα
- μια πρέζα αλάτι
- μισό κουταλάκι μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη
ζάχαρη η φρουκτόζη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε
- κανέλα
-2 κουταλιές κόρν -φλάουρ


Εκτέλεση

Μέσα στο γουδί βάζουμε λίγη φρουκτόζη και την μαστίχα και την κοπανάμε να γίνε σκόνη.(Την φρουκτόζη την βάζω για να μην κολλήσει η μαστίχα στο γουδί.)


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσει μέχρι να σκάσει....η μάλλον ελαφρώς να χυλώσει.


Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει κρατώντας μια μικρή ποσότητα για να διαλύσουμε το κόρν- φλάουρ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη η φρουκτόζη μαζί με την μαστίχα.
Μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε και ρίχνουμε το ήδη βρασμένο ρύζι.
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μισό και ανακατεύουμε συνεχώς.


Όταν κοντεύει να γίνει προσθέτουμε το κόρν- φλάουρ και περιμένουμε να δέσει το ρυζόγαλο.
Το αδειάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Βγαίνουν περίπου 8 μπολάκια.

Παρατηρήσεις.

- Να έχουμε σε ένα τσαγερό νερό ζεστό για να μπορούμε να προσθέσουμε όταν χρειάζεται.Παρατήρησα ότι χρειάστηκε στο βράσιμο του ρυζιού.
Αν μας γίνει αρκετά δεμένο το ρυζόγαλο τότε μπορούμε να το αραιώσουμε με το νερό που θα έχουμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου