Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

από την Maria Kaparaki

Υλικά
-  2 αυγά
-  1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο ή βούτυρο
-  2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
-  1 φλιτζάνι ζάχαρη
-  1 κουταλάκι κακουλέ και μαχλέπι
-  1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  μαγιά
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα με την μαγιά, και ρίχνουμε όλα τα υγρά και στο τέλος τα στέρεα. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. 
Χωρίζουμε, πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ξανααφήνουμε να φουσκώσουν. 
Ψήνουμε στον αέρα στους 140 βαθμούς για 35 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου