Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΣΑΜΑΚΙ

 από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
- 1-2 κρεμμύδια
- λάδι
- αλάτι
- βούτυρο
- σταρένιο αλεύρι
- καλαμποκάλευρο
- ζάχαρη
- γιαούρτι


Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε τη σύβραση. (τσιγαρίζουμε λίγο ένα η δυο κρεμμύδια σε λάδι)


 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με αλάτι και λίγο βούτυρο


Ρίχνουμε πρώτα λίγο σταρένιο αλεύρι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς.


Συνεχίζουμε με το καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.


 Βρέχουμε ένα πιάτο, βάζουμε λίγη σύβραση και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.


Απλώνουμε στο πιάτο μια κατσαμακιά, δηλαδή μια μεγάλη κουταλιά από την κρέμα. 


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο τρεις φορές και τελειώνουμε με ζάχαρη.


Αν δεν θέλουμε σύβραση μπορούμε να το φάμε με γιαούρτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου