Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΤΑΛΑΤΣΙΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι
- μαγιά
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- τυρί φέτα
- νερό


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση.
Βάζουμε το αλάτι , ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγη φρέσκια μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το τυρί.
Σιγά σιγά προσθέτουμε  νερό ώσπου να γίνει η ζύμη ελαστική.
Αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσετούλα.
μόλις περάσει η ώρα κόβουμε το ζυμάρι σε κομματάκια και τα πατάμε λίγο με το χέρι ή με τον πλάστη και κάνουμε μικρές πιτούλες.
τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κάθε φορά που ζυμώνετε ψωμάκι κάντε και μερικά καρταλάτσια και βάλτε τα στην κατάψυξη. Παγωμένα όπως είναι τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου