Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου

Υλικά
-αλεύρι 
-2 αυγά
-λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί


Εκτέλεση
Παίρνουμε 2 χούφτες αλεύρι, κάνουμε στη μέση μια λακούβα και σπάζουμε μέσα 2 αυγά.
Με το πιρούνι ανακατεύουμε και παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι από το πλάι. 
Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι και αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο χλιαρό νερό για να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά κάνουμε τα μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου