Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
-1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
-Μισό κιλό γαρίδες
-μισό λίτρο χυμός τομάτας
-5 σκελίδες σκόρδο
-μισό μάτσο μαϊντανό
-μισή κούπα τριμμένο βασιλικό η φρέσκο
-1 κρασοπότηρο ούζο
-1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
-αλάτι

-πιπέρι
-1 κούπα λάδι



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βγάζουμε το εντεράκι.
Τις πλένουμε πολύ καλά.
Βράζουμε την τομάτα με το κρεμμύδι ,το βασιλικό ,αλάτι, πιπέρι 3-4 κ,σ λαδι για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και βράζουμε ακόμα 1 λεπτό.
Την αποσύρουμε  από τη φωτιά.
Τσιγαρίζουμε τις γαρίδες με τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με το ούζο,
Αφήνουμε 5 λεπτά να σωταριστούν και προσθέτουμε την μισή σάλτσα και βράζουμε για 2 ακόμα λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.


Τα σερβίρουμε και προσθέτουμε την σάλτσα με τις γαρίδες και φρέσκο τριμμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου