Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΝΤΙΠ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ




 από τον Ιωάννη Τριφύλλη
 
 Yλικά
- κόκκινες καυτερές πιπεριές γύρω στα 400 γραμμάρια
- πιπεριές Φλωρίνης γύρω στα 600 γραμμάρια
- 2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι
- 250 γραμμάρια  ζάχαρη
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι μπαλσάμικο


Εκτέλεση
 Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε μόνο τα κοτσάνια
 Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πιπεριές κομμένες σε φέτες μαζί με το κρασί και το αλάτι να βράσουν μέχρι μα μαλακώσουν. 
Μόλις ετοιμαστούν τις περνάμε από τον μύλο που αλέθουμε την ντομάτα..
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό της πιπεριάς μαζί με τη ζάχαρη, το ξύδι και το κόκκινο κρασί και βράζουμε έως ότου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. 
Όταν η σάλτσα μας πάρει την μορφή που έχει η κέτσαπ τότε θεωρούμε πως έχει γίνει.
Την τοποθετούμε σε βαζάκια αποστειρωμένα όπως κάνουμε συνήθως .
Συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα, σάντουιτς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου