Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 1 φλιτ. μηλόξυδο
- 2 ξύλα κανέλας
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 5-6 κόκκους πιπεριού
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κουταλιές σούπας νερό
- 8 κουταλάκια σκόνη μουστάρδας
- 1 κουταλάκι κουρκουμά
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ξύδι, την κανέλα, την ζάχαρη, το πιπέρι, το σκόρδο και το νερό μέχρις ότου μείνει η μισή ποσότητα. 


Σουρώνουμε και βάζουμε στο μπλέντερ το υγρό αυτό, την μουστάρδα, τον κουρκουμά και σιγά σιγά προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για να γίνει αλοιφή. 
Βάζουμε την μουστάρδα μας σε γυάλινο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει με ανοικτό καπάκι.
Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο και περιμένουμε 10 μέρες ωσότου την απολαύσουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου