Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

από τον Stelios Kalaitzidis
Υλικά
- 2-3 κρόκους αυγών
- 300 γρ ηλιέλαιο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- αλάτι


Εκτέλεση
Σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μπολ, βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Μετά αρχίζουμε και ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα το ηλιέλαιο και το χτυπάμε με το μίξερ σε σταθερή χαμηλή ταχύτητα.
Θα δούμε ότι σιγά σιγά η μαγιονέζα θα αρχίσει να δένει. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι και συγχρόνως αρχίζουμε να ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα και τον χυμό του λεμονιού.
Το λεμόνι δεν το ρίχνουμε όλο, το δοκιμάζουμε να δούμε αν μας αρέσει (για να μη μας γίνει ξινή η μαγιονέζα).

Αποθηκεύουμε σε βάζο και το διατηρούμε για ένα μήνα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου