Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΟΤΑ - ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

 Yλικά

- καρότα
- σκελίδες σκόρδου
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- γιαούρτι


Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι. 
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Διορθώνουμε την γεύση και το τοποθετούμε στο ψυγείο. 
Μόλις κρυώσει σερβίρουμε. 
Είναι μια πολύ δροσιστική σαλάτα-σκορδαλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου