Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΚΑΥΤΕΡΗ ΜΠΙΛΙΑ ΤΟΥΡΣΙ


από τη Despoina Maraki

Υλικά

 - πιπεριές ή ότι λαχανικό θέλουμε
 - νερό
 - χοντρό αλάτι
 - 1 κουταλιά άσπρο ξίδι
 - 1 πρέζα ξινό


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. 
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ η σε ένα βάζο νερό και διαλύουμε το αλάτι ανακατεύοντας. 
Για να τσεκάρουμε αν η άρμη μας είναι εντάξει κάνουμε το πείραμα με το αυγό... όταν το αυγό πάει στο πάτο θέλει κι άλλο αλάτι, αν πάει στη μέση του μπολ σημαίνει ότι το κάναμε λύσσα άρα προσθέτουμε νεράκι... όταν ανέβει στην επιφάνεια και φανεί η μυτούλα είμαστε εντάξει. 
Προσθέτουμε το ξίδι (εγώ έβαλα μηλόξυδο) και το ξινό... κλείνουμε το καπάκι και το διατηρούμε έξω απ το ψυγείο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου