Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ ΤΟΥΡΣΙ

από την Pinelopi Kapageridou 

Yλικά
- γλιστρίδα
- σκόρδο
- λευκό ξύδι
- αλάτι μπόλικο για το νερό που θα ζεματίσουμε

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την γλιστρίδα μας και την ζεματάμε σε νερό αλατισμένο για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
Στην συνέχεια τοποθετούμε εναλλάξ στο βάζο μας (αφού πρώτα το έχουμε αποστειρώσει) γλιστρίδα με σκόρδο μέχρι που να γεμίσει!!! 
Συμπληρώνουμε με το ξύδι μας και το συντηρούμε στο ψυγείο μας!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου