Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ

από την   Βασιλική Σούμπαση- Μανουηλίδου
 
Υλικά
-  1 Βιτάμ πλακέ
-  2 φλιτζάνια ζάχαρη
-  3 κουταλιές κακάο
-  1 βανίλια
-  1 ποτήρι νερό
-  100 γρ. κουβερτούρα
-  1 ½  φλιτζάνι αλεύρι
-  4 αυγά 
-  ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια.
-  1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ.


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο τη βανίλια και 50 γρ. κουβερτούρα και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
Χωρίζουμε ένα φλιτζάνι και προσθέτουμε ακόμη 50 γρ. κουβερτούρα. Στο υπόλοιπο αφού κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι με το μπέικιν και τα καρύδια. 
Ανακατεύουμε καλά, το βάζουμε σε 32άρι ταψάκι και το ψήνουμε περίπου μισή ώρα. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε και το περιχύνουμε με το υλικό που κρατήσαμε, προσέχοντας να πάει μέσα στις μαχαιριές και να βραχούν καλά τα κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου