Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΓΑΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
-  1 κιλό γαύρο
-  1 ματσάκι κρεμμύδια 
-  1 ματσάκι άνηθο
-  1 κούπα αλεύρι
αλάτι
-  ηλιέλαιο


Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τον γαύρο και τον τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια (αλλά μπορούμε και να μην τον τεμαχίσουμε) ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι και τον γαύρο


Πλάθουμε με την βοήθεια δυο κουταλιών μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο


Είναι οι μόνοι ψαροκεφτέδες που δεν μυρίζουν ψαρίλα !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου