Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΓΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΥΛΛΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
- καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- πιπεριές κομμένες λεπτές
- πατάτα κομμένη σε κύβους
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- λάδι
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- καρίνο για το κοτόπουλο
- ρίγανη
- αλάτι
- τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- φύλλο χωριάτικο


Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.


Περνάμε στο τηγάνι το κοτόπουλο αφού το πασπαλίσουμε με καρίνο.
Μόλις μαραθεί το βγάζουμε σε μια άκρη.
Μέσα στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν.


Έχουμε απλώσει τα φύλλα κατά μήκος και τα κόβουμε σε 3 λωρίδες.
Βάζουμε σε κάθε λωρίδα λίγα λαχανικά και λίγο κοτόπουλο και αρκετό τυράκι.


Τα κάνουμε ρολάκια και τα βάζουμε πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα ρολάκια με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου