από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αλεύρι μισό κιλό
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές ξύδι
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 φακελάκι μαγιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 ml χλιαρό νερό
- 3 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Προσθέτουμε 4 με 5 κουταλιές αλεύρι και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια του.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα όπου ρίχνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Προσθέτουμε και την μαγιά και ξεκινάμε το ζύμωμα.
Το ζυμάρι είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα χέρια μας.
Όταν φτιάχνουμε πίτα τότε χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια το ένα μεγάλο για την βάση του ταψιού και το άλλο πιο μικρό για το σκέπασμα της πίτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου