Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι μισό κιλό
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές ξύδι
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 φακελάκι μαγιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 ml χλιαρό νερό
- 3 κουταλιές γάλα


Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Προσθέτουμε 4 με 5 κουταλιές αλεύρι και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια του.



Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα όπου ρίχνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά μας.


Προσθέτουμε και την μαγιά και ξεκινάμε το ζύμωμα.
Το ζυμάρι είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα χέρια μας.


Όταν φτιάχνουμε πίτα τότε χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια το ένα μεγάλο για την βάση του ταψιού και το άλλο πιο μικρό για το σκέπασμα της πίτας.



Ανοίγεται πολύ εύκολα σαν φύλλο ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε νισεστέ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου