Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 3 πατάτες 
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- λάδι
- ξύδι μια με δυο κουταλιές
- αλάτι
- πιπέρι λευκό


Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες.
Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μούλτι μέχρι να γίνουν πουρέ.
Προσθέτουμε το σκόρδο το αλάτι πιπέρι και λάδι με ξύδι.
Χτυπάμε ώστε να γίνουν αλοιφή.
Αν δεν αλέθεται εύκολα τότε για να μην προσθέσω λάδι ρίχνω λίγο νερό από το νερό που έβρασαν οι πατάτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου