Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

ΚΙΟΥΝΕΦΕ

από την  Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

 Υλικά
-  κανταΐφι
-  φρέσκο βούτυρο
-  ανθότυρο  ή φρέσκο ανάλατο τυρί
-  σιρόπι (1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη)


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κανταΐφι, το κόβουμε και το περιχύνουμε με λιωμένο φρέσκο βούτυρο
.


Στρώνουμε το μισό σε μικρό τηγανάκι, το πατάμε καλά με το χέρι και βάζουμε επάνω ανθότυρο η φρέσκο ανάλατο τυρί



Στρώνουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι και το πατάμε πάλι με το χέρι


Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, όχι στο φούρνο και όταν ψηθεί από τη μια πλευρά το γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από τη άλλη.


Έχουμε ετοιμάσει από πριν το σιρόπι με ένα ποτήρι νερό και ένα ζάχαρη. Περιχύνουμε το ζεστό κιουνεφέ με το κρύο σιρόπι. Τρώγεται χλιαρό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου