Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

 Υλικά
- Φύλλα κρούστας
- Φρέσκο βούτυρο
- Σπορέλαιο
- 1 φλιτ. νερό
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- ½ φλιτ. μέλι


Εκτέλεση
Απλώνω ένα φύλο κρούστας και το αλείφω με λιωμένο φρέσκο βούτυρο. Επάνω βάζω ένα ακόμη και το αλείφω κι αυτό.
Τυλίγω τα φύλα ρολό, τα κόβω κομματάκια περίπου 2-3 εκ. και τα τηγανίζω σε αρκετό σπορέλαιο. Εγώ τα βάζω σε μικρό κατσαρολάκι όχι σε τηγάνι.
Όταν ροδίσουν τα βάζω σε χαρτί κουζίνας.
Σε άλλο κατσαρολάκι βράζω 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και μισό φλιτζάνι μέλι για 5-6 λεπτά. Βάζω τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα, τα αφήνω 1 λεπτό και τα βγάζω.

Αυτό ήταν. Έτοιμο το γλυκάκι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου