Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  μελιτζάνες
-  λάδι
-  ντομάτες
-  κρεμμύδι ξερό
-  σκόρδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  θυμάρι
-  μελισσόχορτο
-  τυρί φέτα


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και με 5-6 κουταλιές λάδι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στις μελιτζάνες. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ανακατεύοντας μερικές φορές.
Σ αυτό το σημείο μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για τον χειμώνα. 
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το ξερό κρεμμύδι και με λίγο λάδι τα σοτάρουμε. Βάζουμε στην σάλτσα που βράζει αλάτι ,πιπέρι, σκόρδο και το μελισσόχορτο ψιλοκομμένο.
Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες και ψήνουμε το φαγητό. Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη φέτα και ψήνουμε μέχρι να ξεραθεί λίγο η φέτα και να γίνει κριτσανιστή.

Σερβίρουμε με μια σαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου