Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

-  ντομάτες πράσινες
-  ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  σκόρδο
-  βασιλικός
-  φρεσκοκομμένο πιπέρι
-  ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον βασιλικό, την ζάχαρη, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας με την σάλτσα αυτή.
Αν έχουμε μπόλικες ντομάτες μπορούμε αφού τις ψήσουμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη αλλά ΧΩΡΙΣ αλάτι.
Όταν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τότε ρίχνουμε το αλάτι καθώς μαγειρεύονται ώσπου να ξεπαγώσουν καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου