Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

 από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-σκόρδα
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα σκόρδα σε σκελίδες και τις βάζουμε με τα φλούδια σε ένα κατσαρολάκι και σκεπάζουμε με το λάδι..Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.
Την άλλη μέρα ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
Στραγγίζουμε και το λαδάκι που έβρασαν τα σκόρδα και πολτοποιούμε το μείγμα όλο μαζί.
Το βάζουμε σε βαζάκια γυάλινα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 μήνες.
Είναι πολύ ελαφρύ για όσους έχουν πρόβλημα και το χρησιμοποιούμε όπως θα χρησιμοποιούσαμε τα σκόρδα κανονικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου