Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΡΔΑ ΣΕ ΑΛΜΗ

από την Eleni Margel Lou
Yλικά
- 2 -3 «κεφάλια» σκόρδου
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντρό αλάτι.


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σκελίδες, ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα την ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις σκελίδες μας. 
Η ζάχαρη λειτουργεί σαν συντηρητικό. Χρειαζόμαστε 1 βάζο του 1 κιλού για αυτήν την παρασκευή. Αποστειρώστε πριν ξεκινήσετε την διαδικασία. 
Διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα! (3 μήνες) 
H ζάχαρη είναι ένα φυσικό συντηρητικό για όλα τα προϊόντα που θα φτιάξουμε κονσέρβα. Διατηρεί ατόφια τα υλικά δεν αλλοιώνονται καθόλου οι γεύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου