Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Yλικά
- 2-3 κιλά παντζάρια
- λίγη ζάχαρη
- ξύδι
- 5-6 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση
Βράζουμε τα παντζάρια καθαρισμένα με μπόλικο νεράκι αλατισμένο και μαζί τα πιο φρέσκα φυλλαράκια τους.
1. Αφού μαλακώσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε κυδωνάτα.
2. Όσο κόβουμε τα παντζάρια, στο νερό που βράσαμε προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ξύδι. Δε δίνω ακριβή ποσότητα γιατί είναι θέμα προσωπικής γεύσης το γλυκόξινο ζουμί (δοκιμάστε το).
3. Γεμίζω τα βάζα της κομπόστας, λίγο πιο κάτω από το σημείο που αρχίζει το στόμιο του βάζου, με τα παντζάρια και ανάμεσα βάζω τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και λίγα από τα φυλλαράκια του.
4. Με μια κουτάλα συμπληρώνω, μέχρι επάνω το βάζο, με το νερό που ακόμα βράζει και αφού το καπακώσω το γυρνώ ανάποδα μέχρι να κρυώσει και να σφραγίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου