Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά

- παντζάρι βρασμένο
-λάδι
-ξύδι
-σκόρδο
-αλάτι
-φιστίκι αράπικο ή καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Βράζουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε στο μούλτι με το λάδι το ξύδι το σκόρδο το αλάτι και τα φιστίκια.


Τα πολτοποιούμε και τα κονσερβοποιούμε όπως γνωρίζουμε.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου