Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

από τη Harula Theodoridou



Yλικά

- 3 ποτήρια αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 όχι γεμάτο ποτήρι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πορτοκάλι ολόκληρο με την φλούδα
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. τρούφα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με το χέρι.
Στο μούλτι βάζουμε 1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα καλά πλυμένο αφού το έχουμε κόψει σε κύβους κ αφαιρέσει τα κουκούτσια μαζί με μισό ποτήρι νερό να γίνει χυλός.
Μόλις τελειώσει η διαδικασία ρίχνουμε στο πορτοκάλι 1,5 κουταλιά του γλυκού μπέικιν και ανακατεύουμε.
Αυτό το προσθέτουμε στο μπολ με όλα τα άλλα υλικά να γίνει ένας κίτρινος χυλός σαν κρέμα.
Κατόπιν προσθέτουμε 100 gr τρούφα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε δύο λαδωμένες φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στου 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου