Υλικά
- ταραμάς λευκός
- φινόκιο…
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα…
- μάραθος
- λάδι ηλιέλαιο καλύτερα.Προσωπικά χρησιμοποίησα ελαιόλαδο.
- χυμός από 3 λεμόνια
- χαβιάρι μαύρο..που θα το ανακατέψεις αφού τελειώσει η σαλάτα.
- χαβιάρι κόκκινο…για το ντεκόρ…
- ένα κλαδάκι μάραθο για στόλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο καθώς και το μάραθο στο μιξεράκι…προσπαθόντας να μην τα πολτοποιήσουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπώλ που θα βάλουμε την ταραμοσαλάτα
Ο ταραμάς μπαίνει στο multi…και αρχίζουμε σιγά σιγά να τον χτυπάμε.
Τον χτυπάμε σκέτο μέχρι να ασπρίσει…
Ύστερα βάζουμε το λάδι και το λεμόνι σταγόνα σταγόνα…
Η αλήθεια είναι πως δύσκολα χτυπιέται αλλά στο τέλος τα κατάφερα οπότε άρχισα να ρίχνω το λάδι εναλλάξ με το λεμόνι.
Ανακάτεψα στο μπώλ όλα τα υλικά.
Το αποτέλεσμα εκπληκτικό…και το χρώμα…τέλειο.
Η γεύση που σου αφήνει το φινόκιο και ο μάραθος είναι μοναδίκη..
Παρατηρήσεις.
1.Αντί ηλιέλαιο έβαλα ελαιόλαδο
2.Το χαβιάρι το αφαίρεσα.
3.το κόκκινο χαβιάρι θα το έβαζα μόνο αν θα το παρουσίαζα σε επίσημο τραπέζι.
4.Επειδή δεν έχει καθόλου πατάτα να τραβήξει την αλμύρα του ταραμά την επόμενη φορά θα προσθέσω μια πατάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου