Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


- ταραμάς λευκός
-  φινόκιο…
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα…
- μάραθος
- λάδι ηλιέλαιο καλύτερα.Προσωπικά χρησιμοποίησα ελαιόλαδο.

- χυμός από 3 λεμόνια
- χαβιάρι μαύρο..που θα το ανακατέψεις αφού τελειώσει η σαλάτα.
- χαβιάρι κόκκινο…για το ντεκόρ…
- ένα κλαδάκι μάραθο για στόλισμα



Εκτέλεση




Χτυπάμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο καθώς και το μάραθο στο μιξεράκι…προσπαθόντας να μην τα πολτοποιήσουμε.




Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπώλ που θα βάλουμε την 
ταραμοσαλάτα
Ο ταραμάς μπαίνει στο multi…και αρχίζουμε σιγά σιγά να τον χτυπάμε.
Τον χτυπάμε σκέτο μέχρι να ασπρίσει…

Ύστερα βάζουμε το λάδι και το λεμόνι σταγόνα σταγόνα…
Η αλήθεια είναι πως δύσκολα  χτυπιέται αλλά στο τέλος τα κατάφερα οπότε άρχισα να ρίχνω το λάδι εναλλάξ με το λεμόνι.
Ανακάτεψα στο μπώλ όλα τα υλικά.
Το αποτέλεσμα εκπληκτικό…και το χρώμα…τέλειο.
Η γεύση που σου αφήνει το φινόκιο και ο μάραθος είναι μοναδίκη.. 


Παρατηρήσεις.

1.Αντί ηλιέλαιο έβαλα ελαιόλαδο
2.Το χαβιάρι το αφαίρεσα.
3.το κόκκινο χαβιάρι θα το έβαζα μόνο αν θα το παρουσίαζα σε επίσημο τραπέζι.
4.Επειδή  δεν έχει καθόλου πατάτα να τραβήξει την αλμύρα του ταραμά την επόμενη φορά θα προσθέσω μια πατάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου