Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΤΟΥΡΣΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Yλικά
- 2 κιλά λάχανο - 2 κιλά κουνουπίδι - 2 κιλά πράσινες πιπεριές - 2 κιλά κόκκινες πιπεριές - 2 κιλά καρότο - 1 κεφάλι σκόρδα - 1 ματσάκι μαϊντανό - 2 ποτήρια του νερού λάδι (σπορέλαιο) - 7 ποτήρια του νερού νερό - 2 μπουκάλια ξύδι - 2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη - 2 φλιτζάνια του καφέ αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη 48 ώρες.


Μετά τα στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε το ζουμί 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ρίχνουμε όλο μαζί στο μείγμα λαχανικών. Βάζουμε το τουρσί μας ή σε γυαλινα βάζα η σε βαρελάκι πλαστικό. Ανακινούμε τακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου