Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι 250 γραμμάρια
- 50 γραμμάρια λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- μια κουταλιά ξύδι
- μια κουταλιά ούζο
- ένα κουταλάκι σόδα
- ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- μια κουταλιά ζάχαρη
- μισό κουταλάκι αλάτι
- λουκούμι κομμένο σε κοματάκια
- ψιλοκομμένο καρύδι
- ζάχαρη άχνη
- ανθόνερο
- κανέλα



Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα στερεά μαζί σε μια λεκανίτσα
Κόβουμε το λουκούμι σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβουμε το καρύδι


Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
Προσθέτουμε την σόδα και το μπέκιν πάουντερ το ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι αφρίζει.
Το αδειάζουμε στην λεκάνη με τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε.




Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους όπου τοποθετούμε λίγο λουκούμι με το ψιλοκομμένο καρύδι.


Τα διπλώνουμε στην μέση και τα πατάμε με ένα πιρούνι να κολλήσει το ζυμάρι.
Τα ψήνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα στον αέρα στους 170 βαθμούς γα 20 με 25 λεπτά.


Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Προσθέτουμε αν θέλουμε και κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου