Υλικά
- αλεύρι 250 γραμμάρια
- 50 γραμμάρια λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- μια κουταλιά ξύδι
- μια κουταλιά ούζο
- ένα κουταλάκι σόδα
- ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- μια κουταλιά ζάχαρη
- μισό κουταλάκι αλάτι
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας.(έβαλα εσπεριδοειδών)
- ψιλοκομμένο καρύδι
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα στερεά μαζί σε μια λεκανίτσα
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
Ετοιμάζουμε την μαρμελάδα και τα καρύδια σε ένα μπολάκι
Προσθέτουμε την σόδα και το μπέκιν πάουντερ το ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι αφρίζει.
Το αδειάζουμε στην λεκάνη με τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους όπου τοποθετούμε λίγη μαρμελάδα με το ψιλοκομμένο καρύδι.
Τα διπλώνουμε στην μέση και τα πατάμε με ένα πιρούνι να κολλήσει το ζυμάρι.
Τα ψήνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα στον αέρα στους 170 βαθμούς γα 20 με 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε αν θέλουμε και κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου