Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ραβιόλια
- ντομάτα κομμένη σε κύβους(αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά της)
-.κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- ελιές ψιλοκομμένες
- κάπαρη
- φέτα θρυμματισμένη
- παντζάρια βραστά κομμένα σε κύβους
- αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- άνηθος ψιλοκομμένος 
- γιαούρτι 
- μουστάρδα
- 1 κουταλιά μέλι
-πιπέρι 


Εκτέλεση
Βράζω τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό.


Έχω ψιλοκόψει όλα τα υλικά μου σε μπόλ.


Έχω χτυπήσει το γιαούρτι το μέλι και την μουστάρδα.
Σε μια σαλατιέρα βάζω τα ραβιόλια ,ανακατεύω τα υλικά μου,θρυμματίζω την φέτα και προσθέτω το γιαούρτι και ενώνω τα υλικά.


Στρώνω από πάνω ότι γιαούρτι μου έχει μείνει και την βάζω στο ψυγείο.
Τρώγεται κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου