Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ

από την Εύη Νικολαϊδου

Υλικά

- 1 πακετάκι σφολιατάκια στρογγυλά
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 3 κουταλιές μέλι
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 αυγό
- κανέλα
- μαστίχα κοπανισμένη


Εκτέλεση


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Έχουμε κάνει τα σφολιατάκια μας σαν φωλιές (ανασηκώνοντας τα γύρω γύρω)


Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα γεμίζουμε με το μείγμα του ανθότυρου.
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.


 Παρατηρήσεις

Διαπίστωσα ότι εάν γεμίσεις τα σφολιατάκια με αρκετή γέμιση η γέμιση με το ψήσιμο φουσκώνει και καλύπτει τη σφολιάτα.
Πιστεύω ότι αν η ζύμη ήταν χειροποίητη ίσως να ήταν καλύτερα στην εμφάνιση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου