Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΞΥΔΑΤΕΣ (ΤΟΥΡΣΙ)

από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- πιπεριές Φλωρίνης
- λάχανο
- καρότα
- σέλινο
- πιπεριές καυτερές
- πιπεριές πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί
- αλάτι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα λευκό ξύδι


Εκτέλεση

Πλένουμε, κόψουμε τα κοτσάνια και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης.



Σε ένα μπολ τρίβουμε το λάχανο, τα καρότα, τον σέλινο και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό και αλάτι, τόσο όσο να μην είναι αρμυρό, όπως θα το τρώγαμε σαν σαλάτα. 
Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να μαραθεί.



Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το λάδι και το ξύδι. 

Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε λίγες λίγες τις πιπεριές και τις γυρίζουμε για να μαλακώσουν απ όλες τις πλευρές. 



Τις βγάζουμε στραγγίζοντας τες και τις τοποθετούμε με το άνοιγμα προς τα κάτω σε ένα σουρωτήρι.
 Μόλις τελειώσουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κατόπιν παίρνουμε μια μια και τις γεμίζουμε με την γέμιση που ετοιμάσαμε νωρίτερα.
Τις αραδιάζουμε σε ένα μπολ και όταν τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω ότι υγρό έβγαλε η γέμιση καθώς επίσης και το σουρωμένο λαδόξιδο από τις πιπεριές που στράγγισαν. 



Σκεπάσουμε με ένα πιάτο και μετά από 4-5 μέρες είναι έτοιμες.


Στην αρχή δεν σκεπάζονται οι πιπεριές με υγρά , αλλά από την άλλη μέρα βάζουν αρκετό υγρό και καλύπτονται

Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου