Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

από την Γιάννα παρασχοπούλου

Υλικά

-πιπεριές για γέμισμα
-καρότα
-πιπεριές Φλωρίνης
-σέλινο
-λάχανο
-πιπεριές πράσινες, κοκκινες, πορτοκαλί
-αλάτι
-καυτερές πιπεριές



Εκτέλεση

Ανοίγουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε του σπόρους. 
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά δοκιμάζοντας το αλάτι.


Ζυμώνουμε το μείγμα να μαραθεί λίγο και γεμίζουμε τις πιπεριές.

Τις τοποθετούμε σφικτά σφικτά σε ένα βάζο και ετοιμάζουμε την άρμη. 
Γεμίζουμε ως επάνω και κλείνουμε, βάζοντας ένα πιάτο για να μείνουν μέσα στο νερό.


Διατηρούμε σε δροσερό μέρος και ανακινούμε στην αρχή κάθε μέρα για να ενωθούν όλα τα υλικά
Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου