Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

από τον Μίλτο Σουλιώτη
 
 Υλικά
-  μπριζόλες λαιμού
-  γλυκιά  και καπνιστή πάπρικα
-  1 ποτήρι ροζέ κρασί
-  1-2 κρεμμύδια σε φέτες
-  αλατοπίπερο
-  λάδι
 
Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και προσθέτουμε γλυκιά + καπνιστή πάπρικα, τις σοτάρουμε στο τηγάνι από τις δυο πλευρές και σβήνουμε με ένα ποτήρι ροζέ κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι (αφού έχει εξατμιστεί το αλκοόλ) και κατεβάζουμε την φωτιά στα  2/3 ..
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις γυρίζουμε μέχρι να σωθεί το κρασί ....
Αν θέλουμε λίγο πριν σωθεί το κρασί ρίχνουμε από πάνω κομμένα κρεμμύδια σε φέτες !!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου