Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου

Υλικά

- λάχανο
- 4-5 καρότα
- 2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- λάδι
- σκόρδο λιωμένο
- μπούκοβο αν μας αρέσουν τα καυτερά
-  1/2 κούπα ξύδι
- αλάτι
- πιπεριές Φλωρίνης που θα γεμίσουμε
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το τρίβουμε με το αλάτι.Το αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά του.
Έχουμε ψιλοκόψει όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε το λάχανο.
Τα αφήνουμε κανένα τέταρτο να μείνουν.
Σε ένα ταψί βάζουμε νερό και τις πιπεριές που θα γεμίσουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαραθούν.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε μια άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σιγά σιγά μαραίνουμε την γέμιση .
Όταν μαράνουμε την γέμιση την αφήνουμε να κρυώσει.
Τότε προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε την κάθε πιπεριά με την γέμιση και ρίχνουμε από πάνω ότι ζουμί έχει μείνει. Πρέπει να σκεπαστούν με το ζουμί.
Αν δεν φτάσει τότε προσθέτουμε και άλλο λαδόξιδο. 
Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου