Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

ΒΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά


- 1/2 κιλό βίδες
- 1/4 κ.μπέικον
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι τυρί έμενταλ τριμμένο
- 1 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά μαργαρίνη για το σοτάρισμα
- αλάτι και 

- πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τις βίδες και σουρώνουμε πριν μαλακώσουν εντελώς.



(θα ψηθεί το υπόλοιπο στον φούρνο)
Σοτάρουμε πολύ καλά το μπέικον 



μαζί με το κρεμμύδι και έπειτα τα ανακατεύουμε μαζί με τις βίδες να πάει παντού.


(Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο μπόλ.)
Τοποθετούμε σε βαθύ πυρέξ.


Ρίχνουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε με το γάλα -αυγό



 και το τριμμένο έμενταλ ένα μείγμα και περιχύνουμε με αυτό τις βίδες μας.
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου