από την Mary Anastasopoulou
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο η άλλο λάδι της αρεσκείας
σας
- 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
- ½ φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
- ½ φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
- 2 φλ. τσαγιού
νερό
- ½ φλ. τσαγιού κονιάκ
- κανέλα
και γαρύφαλλο
- 4 φλ. τσαγιού
αλεύρι σκληρό
- 3 κουτ.
γλ. μπεικιν
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ.
γλ. Σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό,
τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα κανελογαρύφαλλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα, Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και τα αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, περίπου
30 εκ. και την ψήνουμε σε 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα, εμένα έγινε σε
40 λεπτά, γιατί ο φούρνος μου είναι δυνατός, μόλις δείτε ότι το μαχαίρι σας βγαίνει
καθαρό από το μείγμα, είναι έτοιμο.
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα
σοκολάτας, η οποία γίνεται ως εξής
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 1 πακέτο κακάο ( 128 γρ.)
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 βανίλια.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα
κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει
το μείγμα.
Μόλις δέσει η σάλτσα την αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να την βάλουμε
σε ένα βάζο και να την διατηρήσουμε και εκτός ψυγείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου