Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ


από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
-  κατσικάκι
-  χορταρικά  (μαρούλι, πράσο, άνηθο, αγκινάρα, σπαράγγια, λάπαθα, κρεμμύδια φρέσκα ,λάχανο, λαχανίδες...)
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  λάδι
-  4 κουταλιές γιαούρτη

Εκτέλεση
Βράζουμε το κατσικάκι για 2 ώρες το οποίο το έχουμε κόψει μερίδες
Κόβουμε τα χορταρικά τα οποία τα βάζουμε μετά τις 2 ώρες μέσα στην κατσαρόλα πάνω από το κρέας χωρίς να τα ανακατέψουμε 
Αφού τα έχουμε σοτάρει σε βαθιά κατσαρόλα και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλη μισή ώρα 


Λίγο πριν την ανάσταση βάζουμε να ζεσταθεί παίρνουμε μερικά από τα χορταρικά τα οποία πολτοποιούμε βάζοντας αλάτι, λάδι, και 4 κουταλιές γιαούρτη , περιχύνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και έτοιμο!!!


(ΔΕΝ βάζουμε λεμόνι διότι η γιαούρτη θα κόψει)
Υ.Γ
1. Όταν ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού μη ξεχνάτε τον χαρακτηριστικό ήχο για να μη κόψει!!!!
2. αν μπορεί κάποιος να βρει τράγο είναι η μέγιστη απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου