Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό
- ανθότυρο η φέτα λιωμένη
- πιπέρι
- σουσάμι
- μαυροκούκι


Εκτέλεση

Χωρίζω το φύλλο σε 6 λωρίδες.
Επάνω σε μια λαδόκολλα απλώνω την λωρίδα ζύμης και τοποθετώ την γέμιση.


Κλείνω την λωρίδα του ζυμαριού με το τυρί και το κάνω σαν μπαστουνάκι.
Του δίνω σχήμα κουλουριού και αφού το αλείψω λίγο λάδι το πασπαλίζω με τα σουσάμια.


Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου